Sound Walk September 2022 is on! Check upcoming events · There is still time to submit your work!

Les 9 Muses

Be the first to favourite this.
Girona, Spain

Event details

2022-07-06 17:30
17:30 UTC
12

Connected with

Les 9 muses som un col·lectiu format per 6 dones i 9 peces escultòriques, les muses, fetes de branques i arrels d’avellaner. Les peces son creació d’ Imma Pla i Samira Badran i han sorgit de l’experimentació tàctil i corporal amb la matèria flexible i dúctil de l’avellaner. Les peces es poden presentar com una instal·lació artística, però el seu interès principal està en el moviment. Hi ha una gran peça mare, matriu generadora de totes les altres que convida a entrar en ella i descobrir les seves possibilitats de moviment. Altres 4 peces l’acompanyen, l’arrel arbre, les arrels onada i la sorprenent deessa Nut que també ha volgut fer acte de presència. Aquestes formen la instal·lació més estàtica. Les 4 peces restants, han sorgit del joc de les branques en contacte amb el cos, creant una simbiosi orgànica i dúctil que provoca noves sensacions corporals i incita al moviment. Elles són l’arrel cor, l’arrel Aigua, l’úter resplendent, i la que fa la migdiada.
Proposem fer una performance participativa caminant amb les peces d’avellaner pels volts del congres. Inicialment faran ballar les Muses, les 4 ballarines Ona Mestre, Zoe Balasch, Joana Sardà i Sandra Fradera. Després les peces passaran de cos a cos per sentir la relació de les branques amb la pell i cos, sentir els moviments i sensacions que provoquen, i obrir-nos a la màgia del que pot succeir al posar-nos en contacte amb elles.
En el recorregut s’anirà recitant el poema de l’avellaner i es farà un conjur per invocar la prosperitat i la fertilitat a la que ens conviden els seus fruits i les noves connexions que sorgeixen de les seves branques.

Paraules Clau: art poètic, màgia, avellaner, branca, arrel, forma, cos, caminar, corba, flexible, ingravidesa, connexions, dansa, paisatge.

Currículum les 9 muses:

Samira Badran és Artista multidisciplinària d’origen Palestí i viu a Catalunya. Va estudiar Belles Arts a les acadèmies del Caire i Florència. La seva obra ha estat exposada en museus a escala internacional i treballa amb diversos suports i tècniques, dibuix pintura, fotografia, instal·lació i animació. Explora conceptes de memòria col·lectiva, confinament, immobilitat, impediments i la fragmentació del territori i el cos.

Imma Pla Rius és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És artista multidisciplinària i performativa, És professora a la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. En la seva pràctica artística i pedagògica, estableix connexions entre diferents llenguatges artístics a partir de la performance individual i grupal, la creació d’espais relacionals i el caminar com a pràctica artística. Explora el cos i el moviment com a mitjà d’expressió en relació amb l’espai i altres materials.

Ona Mestre, ballarina, coreògrafa i pedagoga de dansa-teatre. La seva relació amb la dansa ha estat sempre des de la investigació d’un treball de consciència interna per el fluir de la creativitat. Estudia entre altres mètode Fedora Aberastury Sistema Conscient per la Tècnica del Moviment. Investiga en el camp sensorial de percepció de l’energia del cos i el moviment. Acompanya procesos de creació i realitza performances amb diferents disciplines creatives.

Zoe Balasch, artista de la dansa, creadora escènica i performer. Llicenicada en Psicologia (UAB) formació professional en dansa, estudis en ioga, llengua i literatura sànscrita. Les seves creacions inclouen actuacions en solo, col·laboratives i grupals amb projectes versàtils que s’inclinen per la recerca i creació «site-specific» amb peces de diferents formats, escèniques, coreografies en el paisatge, performances participatives, walkshops. Ha participat en diferents contextos d’exhibició, nacionals i internacionals.

Sandra Fradera, enamorada de les arts, nascuda a Barcelona, amb formació en l’àmbit de la salut primal: embaràs, naixement i primer any de vida. Formada en Biodansa, col.labora en projectes per a les presons de “Dones que dansen” i balla amb Ona Mestre creant espectacles de dansa social “Dansant sense etiquetes”.

Joana Sardà, apassionada de l’Art i la naturalesa. Observar l’entorn ha sigut sempre una gran passió. L’expressió artística i l’Astrologia han sigut els canals on explorar i entendre el seu interior. Formada en il·lustració i Teràpia Corporal, segueix el camí artístic explorant el traç, el color i la matèria a través de la pintura i el cos. L’expressió del cos a través de la dansa i altres pràctiques l’han impulsat a centrar-se en una expressió personal i artística més sensitiva i honesta.

Zoe Balasch

Zoe Balasch's research and creation projects include solo, collaborative and group pieces. She is specially interested in site-specific, either indoors or outdoors, in both rural and urban environments. Her proposals adopt different formats: choreographies...

Near Girona, Spain

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Also check out

Curated news
New
Runners and Cyclists Use GPS Mapping to Make Art – The New York Times

24 Sep, 2022

Walking Event SWS19
Emotional Geographies

2019-09-07 12:00

Carrer del Dr. Joan Mercader, 1, 08700 Igualada, Barcelona, Spain

Walking Event
Bodysites

2022-07-07 17:00

Olot, Spain

Can a playful walk in public spaces have political or artistic implications or make us experience a certain place as new? An experience walk based on psychophysical, performative and perceptual proposals with Zoe Balasch.

Free
Walking Event
New
SWS22
False Creek’s Thunderclouds of Sounds

Vancouver New Music

2022-09-25 18:30

FREE

West 6th Avenue & Fir Street, Vancouver, BC, Canada

This soundwalk invites participants to walk, listen and escape along evolving and eroding pathways that point to historical echoes of Vancouver’s past, traverse alongside the present, and invite sonic imaginings of a possible future.

Free for supporting members
walk · listen · café
New
Sounds Wild and Broken with author David G. Haskell

2022-10-18 18:00

Online

Meet the authors who are writing about walking and the landscapes through which we walk, at walk · listen · create’s Walking Writers Salons. We are delighted to have biologist and award-winning nature writer David George Haskell join us in October, talking about “Sounds Wild and Broken: Sonic marvels, Evolution's Creativity and the Crisis of Sensory Extinction" in which he explores the origins of song, music and speech across all species.

Walking Piece
New
Are you a Ghost-Hunter: An Audio Trail of The Old Church

The Old Church, Stoke Newington Church Street, London N16 9ES, UK

Radical histories...Soul journeys...Time Travel...Night Creatures...Literary titans... St Mary's Old Church is London's only surviving Elizabethan churchyard. This audiotour pieces together the fragments of story.

Book
New
The Illustrated Woman
Museum of Walking
New
Sound Walk September Stories Sunday

25 Sep, 2022

Book
New
A Line Above the Sky
Book
New
No Map Could Show Them
POINTS D'OUÏE, PAYS...
New
Associations sons mot à mot

25 Sep, 2022

Curated news
New
Man walks 2,000 miles in epic walk of every street in Bristol | BristolWorld

22 Sep, 2022