Les 9 Muses

Be the first to favourite this.
Girona, Spain

Event details

2022-07-06 17:30
17:30 UTC
ICS/ICAL · gcal
12

Connected with

Performance

Les 9 muses som un col·lectiu format per 6 dones i 9 peces escultòriques, les muses, fetes de branques i arrels d’avellaner. Les peces son creació d’ Imma Pla i Samira Badran i han sorgit de l’experimentació tàctil i corporal amb la matèria flexible i dúctil de l’avellaner. Les peces es poden presentar com una instal·lació artística, però el seu interès principal està en el moviment. Hi ha una gran peça mare, matriu generadora de totes les altres que convida a entrar en ella i descobrir les seves possibilitats de moviment. Altres 4 peces l’acompanyen, l’arrel arbre, les arrels onada i la sorprenent deessa Nut que també ha volgut fer acte de presència. Aquestes formen la instal·lació més estàtica. Les 4 peces restants, han sorgit del joc de les branques en contacte amb el cos, creant una simbiosi orgànica i dúctil que provoca noves sensacions corporals i incita al moviment. Elles són l’arrel cor, l’arrel Aigua, l’úter resplendent, i la que fa la migdiada.
Proposem fer una performance participativa caminant amb les peces d’avellaner pels volts del congres. Inicialment faran ballar les Muses, les 4 ballarines Ona Mestre, Zoe Balasch, Joana Sardà i Sandra Fradera. Després les peces passaran de cos a cos per sentir la relació de les branques amb la pell i cos, sentir els moviments i sensacions que provoquen, i obrir-nos a la màgia del que pot succeir al posar-nos en contacte amb elles.
En el recorregut s’anirà recitant el poema de l’avellaner i es farà un conjur per invocar la prosperitat i la fertilitat a la que ens conviden els seus fruits i les noves connexions que sorgeixen de les seves branques.

Paraules Clau: art poètic, màgia, avellaner, branca, arrel, forma, cos, caminar, corba, flexible, ingravidesa, connexions, dansa, paisatge.

Currículum les 9 muses:


Samira Badran és Artista multidisciplinària d’origen Palestí i viu a Catalunya. Va estudiar Belles Arts a les acadèmies del Caire i Florència. La seva obra ha estat exposada en museus a escala internacional i treballa amb diversos suports i tècniques, dibuix pintura, fotografia, instal·lació i animació. Explora conceptes de memòria col·lectiva, confinament, immobilitat, impediments i la fragmentació del territori i el cos.

Imma Pla Rius és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És artista multidisciplinària i performativa, És professora a la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. En la seva pràctica artística i pedagògica, estableix connexions entre diferents llenguatges artístics a partir de la performance individual i grupal, la creació d’espais relacionals i el caminar com a pràctica artística. Explora el cos i el moviment com a mitjà d’expressió en relació amb l’espai i altres materials.

Ona Mestre, ballarina, coreògrafa i pedagoga de dansa-teatre. La seva relació amb la dansa ha estat sempre des de la investigació d’un treball de consciència interna per el fluir de la creativitat. Estudia entre altres mètode Fedora Aberastury Sistema Conscient per la Tècnica del Moviment. Investiga en el camp sensorial de percepció de l’energia del cos i el moviment. Acompanya procesos de creació i realitza performances amb diferents disciplines creatives.

Zoe Balasch, artista de la dansa, creadora escènica i performer. Llicenicada en Psicologia (UAB) formació professional en dansa, estudis en ioga, llengua i literatura sànscrita. Les seves creacions inclouen actuacions en solo, col·laboratives i grupals amb projectes versàtils que s’inclinen per la recerca i creació «site-specific» amb peces de diferents formats, escèniques, coreografies en el paisatge, performances participatives, walkshops. Ha participat en diferents contextos d’exhibició, nacionals i internacionals.

Sandra Fradera, enamorada de les arts, nascuda a Barcelona, amb formació en l’àmbit de la salut primal: embaràs, naixement i primer any de vida. Formada en Biodansa, col.labora en projectes per a les presons de “Dones que dansen” i balla amb Ona Mestre creant espectacles de dansa social “Dansant sense etiquetes”.

Joana Sardà, apassionada de l’Art i la naturalesa. Observar l’entorn ha sigut sempre una gran passió. L’expressió artística i l’Astrologia han sigut els canals on explorar i entendre el seu interior. Formada en il·lustració i Teràpia Corporal, segueix el camí artístic explorant el traç, el color i la matèria a través de la pintura i el cos. L’expressió del cos a través de la dansa i altres pràctiques l’han impulsat a centrar-se en una expressió personal i artística més sensitiva i honesta.

International Encounters Walking Art and Relational Geographies – Day tickets: 12 euros – 5 day tickets: 40 euros.

Near Girona, Spain

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Also check out

Walking Event
New
Dancing Landscape x Presentscape

2022-07-09 06:00

Vic, Spain

A walkshop about shadow and sound, and how the breeze may shift your perception of distance and color. Capturing a moment and sharing it multiplies personal enjoyment of the amazing wealth of experience every landscape holds. With Sin Wah (Hong Kong) - Lise Brenner (US)

Walking Event
New
Derives. Creació i caminar en relació.

2022-07-09 15:00

Vic, Spain

Nuria Ortuño & Nil Nebot

Walking Event
New
Where we are, we are at – See:Saw

2022-07-08 15:00

Vic, Spain

A photo walkshop examining and questioning the seen and unseen with Jez Hastings (UK) in Vic.

Walking Event
New
I DIE LIKE A COUNTRY

2022-07-09 18:00

Vic, Spain

A walking performance by the internationally awarded artist Gemma Hansson Carbone (Sweden/Italy), crossing archeology, hiking, performing arts and poetry.

Walking Event
New
Walking perimeters of Vic

2022-07-08 20:00

Vic, Spain

A derive around the perimeters of Vic with the Deriva Mussol group

Curated news
New
Chinatown’s hidden stories

28 May, 2022

Walking Piece
Walking with Çelebi

Athens, Greece

Walking Piece
Resounding Cities (Athens, Lisbon, Brussels)

Athens, Greece

Walking Piece
A Knocking Bird

Sint-Niklaas, Belgium

Walking Piece
Listening to the other

Athens, Greece

Curated news
New
when walking meets running

28 May, 2022

Walking Piece SWS19
Passing – Going – Coming

Masp - Av. Paulista - Bela Vista, São Paulo - State of São Paulo, Brazil