Torenstemmen, een klankperformance met Ienke Kastelein

Be the first to favourite this.
Museum IJsselstein, Walkade, IJsselstein, Netherlands

Event details

11 Sep, 2022
FREE

Ga door de Kasteeltoren met andere oren, tijdens de performatieve wandelingen van kunstenaar Ienke Kastelein. Je kunt meedoen op zondagmiddag 11 september om 15.00, 15.30, 16.00 en 16.30 uur. Wees welkom, aanmelden is niet nodig.

Hoe ervaar je een ruimte, als je je ogen sluit? Een gebouw kun je aanraken: de grond aftasten met je voeten, de muren met je handen. Met gesloten ogen komt er een ruimtelijk bewustzijn tevoorschijn dat sluimerend aanwezig is tot je iets hoort – zoals regen in een tuin, een klok in een kamer, voetstappen achter in de gang. Iedere ruimte heeft een klank die je met je stem kunt laten trillen als een snaar. Zoekend en tastend naar de weerklank trilt de ruimte door je heen, afstand verdwijnt, er is een binnenin dat zich uitbreidt buiten je; even ontvouwt zich een eindeloosheid. We gaan op zoek naar de klank van de kasteeltoren, we stemmen ons af op de ruimte, hoe wij in trilling komen, als vleermuizen de ruimte peilend, de toren als klankkast.

Tussen 15.00 en 17.00 uur kun je met de klankperformance Torenstemmen van Ienke Kastelein meedoen – door in de toren met je stem de ruimte te peilen, samen met anderen op zoek naar de weerklanken door te luisteren – liefst met je ogen dicht.

Wanneer:
Zondag 11 september om 15.00, 15.30, 16.00 en 16.30 uur.
Een klankwandeling duurt 10-20 minuten.
Waar: in de Kasteeltoren
Wie: iedereen die zich durft over te geven aan zijn / haar / hun (andere) zintuigen. Ervaring is niet nodig. Ook geschikt voor slechtzienden.
Kosten: gratis
Aanmelden: is niet nodig

Ienke Kastelein

"Walk so silently that the bottoms of your feet become ears" Pauline Oliveros Artist Statement Ienke Kastelein is an interdisciplinary artist interested in perception and the senses. She is engaged in context and habitat. Hence walking and sitting ha...

Near Museum IJsselstein, Walkade, IJsselstein, Netherlands

 • Curated news

  Tilburg adopts a walking mindset | TheMayor.EU

  · 20 Aug, 2020
 • Cheryl Markosky

  BWW Review: RIGOLETTO, Opera Holland Park

  Cheryl Markosky
  · 27 Jul, 2023
 • Curated news

  ‘It beats aimless walking’: Mechelen’s streets become covid art gallery

  · 17 Jan, 2021
 • base80 :-)

  Pethlehem :-)

  · 29 Dec, 2022
 • Curated news

  1,200 walking trees take over central Leeuwarden – DutchNews.nl

  · 7 May, 2022

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.